Barbecue

Home  >>  Barbecue

Slager Ferry is al 36 jaar barbecue specialist!

Slagerij de Graaf wordt al sinds 1987 gerund door Ferry en zijn vrouw Anneke. Ze staan voor kwaliteit en zijn dé barbecuespecialist in de regio. “Zodra het mooi weer is, zijn wij er klaar voor. Mensen komen uit alle windrichtingen om barbecuepakketten te kopen.”

“Mijn familie is van oudsher echt een slagersfamilie”, vertelt Ferry trots. “Mijn opa, mijn vader en zijn broers hadden allemaal een eigen slagerij in Apeldoorn. Ik ben 36 jaar geleden in de voetsporen van mijn vader getreden en heb mijn eigen slagerij gekocht. Ik ben nu de laatste van de familie die nog slager is.”

Puur vlees, eigen ham

De winkel van Ferry en Anneke staat nog steeds voor dezelfde waarde als toen zijn vader nog eigenaar was. “Kwaliteit, geen conserveermiddelen, geen kleurstoffen. Puur, ambachtelijk vlees. Plakmiddelen of bindmiddel vind je hier niet. Wij maken onze worsten en boerenham zelf. In de aspergetijd gaat dat als een trein.”

Alles erop en eraan

Al twee jaar na de overname zag Ferry een kans om zich te specialiseren in het barbecueseizoen. “We waren de eerste met een hele grote barbecue die verhuurd werd”, blikt de vakman terug. “Die kon ik zelf niet eens betalen en moest mijn zwager voorschieten. Als je vlees bestelde, kreeg je de barbecue er gratis bij, inclusief gas. Vlees, salades, marinades, stokbrood en kruidenboter. Alles erop en eraan.”

“We hebben van de barbecue echt ons kindje gemaakt”, vertelt Ferry. “Op het hoogtepunt hadden we dertig grote barbecues, grote pannen, biertaps, borden, bestek en biertafels beschikbaar. Alles werd thuis afgeleverd. Het is jammer dat daar nu een einde aan komt.”

Geen barbecue, wel vlees

“In de coronatijd mochten we niet thuis bij mensen leveren. Vervolgens hebben veel mensen een Big Green Egg of andere barbecue aangeschaft. Toen hebben we gezegd, het is mooi geweest. Ik ben 67, ik heb genoeg gesleept. Iemand moet het ook nog bezorgen en we zitten al krap in het personeel.”

“Vlees blijven we verkopen”, gaat Ferry verder. “We zijn enorm gehecht aan ons vak, mijn vrouw en ik. We willen nog lang niet stoppen en zijn trots op wat we doen. Ik verkoop de beste Tomahawk steaks, cote de boeuf, porterhouse steaks, buikspek, uitgebeende nekken en hele luxe T-Bones. Altijd op voorraad, we maken alles zelf en de marinades zijn gluten- en lactosevrij.”

Werken bij barbecuespecialist de Graaf

Nu het mooie weer eraan komt, weet Ferry dat het gezellig druk gaat worden in zijn winkel. Daarom is hij op zoek naar personeel. “Een van mijn winkeldames is gestopt”, legt hij uit. “We zijn op zoek naar iemand die alles wilt leren. Je hoeft je niet in het zweet te lopen. Leeftijd? Dat maakt me niks uit. Als je mijn klanten netjes kan helpen, dan mag je contact met ons opnemen.”